dijous, 7 de juny de 2018

Màxim Huerta, el ministre valencià d’esports que odia l’esport


   Quina faenassa que se li presenta al nou Ministre de Cultura i Esports! La d’esborrar de pressa i corrents tots els tuits escrits des de la certesa que mai un individu com ell podria arribar a formar part d’un govern socialista. Sobretot renegarà d’haver escrit aquell tuit del 26 d’octubre de 2014 que sembla ara una mena de broma profètica: “Juro cumplir las obligaciones de ministro... jajajajaja”.

   Màxim Huerta, és el ministre valencià d’esports que odia l’esport: “Umberto Eco: "odio a los deportistas". Yo, el deporte. Que manera de sobrevalorar lo físico! Ozu”. Màxim Huerta, el ministre d’esports (i per tant de futbol) diu que no té ni puta idea d’això: “No tuiteo de fútbol porque no tengo ni puta idea”. Màxim Huerta, el ministre de cultura, hauria de demostrar que té educació, una cosa que no en té gens ni miqueta: “Me cago en el puto independentista”. Màxim Huerta, el ministre valencià que renuncia al “aroma valenciano” que li atribueix el Levante: Ha preferit emigrar cap a Castella i abandonar la “rica huerta valenciana”. Màxim Huerta és un ministre del govern més feminista de la història, però ell ha demostrat ser un autèntic masclista: "Yo creo que Felipe va a dejar a Letizia por la nueva que han puesto en el Telediario". Màxim Huerta és un ministre del govern, del nomenament del qual Ana Rosa Quintana està ben orgullosa. Tal volta no coneix el tuit misogin del que era el seu company en la tele-porqueria: “Las tetas de anarosa son de premio espanyol”.

   Ara, Màxim Huerta, Maxim (paraula aguda) per als amics, ha deixat de ser un exitós presentador d’un programa d’aquells que en diuen ‘del cor’ per a ames i amos de casa escalfa-sofàs sense cap altra cosa que fer. Ara és un “intel·lectual”, qualificat així per la seua ex-companya Ana Rosa, i per això Pedro Sánchez l’ha nomenat Ministre de Cultura i Esport. I per això mateix hui ha hagut d’anar a acomiadar a la “roja” que ja se n’anava cap a Rússia (l’equip de futbol, no Màxim Huerta) a competir en la copa mundial. Sort encara que l’espectacle de l’acomiadament no ha estat acompanyat dels clàssics crits del tipus d’aporellos o aporotracopavalientes, perquè hauria estat un compromís per a Màxim, que no deu estar acostumat a cridar consignes futboleres. Això sí, ha hagut d’animar als futbolistes i demanar al personal que han de fer esport, això que ell no fa. No entendrà mai per què un ministre de cultura ha de ser també d’esports. Segur que ara no tornarà a tuitar que odia l’esport.